mandag den 31. december 2012

Der hækles på livet løs

Her på årets første dag ( eller nat ) hækles der på livet løs. Man bliver jo næsten helt besat af tanken om at hækle hele tiden. Det st få et projekt færdigt er jo vildt dejligt. Så det er sådan det ser ud lige nu :



søndag den 30. december 2012

Så fik hæklingen tag i mig

Hurra for youtube videoer hvor rigtig mange søde mennesker har lagt videoer ind med udførlige vejledninger og illustrationer. Lidt smart da man så kan pause og spole tilbage når noget ikke lige fes ind i første omgang.
Jeg har indtil videre fundet en australsk pige der er meget tydelig i sit sprog og meget dygtig til at forklare så det er super nemt at forstå. Hun hedder bobwilson123 og har lagt rigtig mange videoer ind. Hun findes også på Facebook så tag gerne et kig. 
Her er lidt af det jeg fik prøvet mig frem med.








Mit næste projekt består i at få lært krokodille-mønsteret som ser sådan her ud:


Billedet er lånt fra en anden blogger  som fint har illustreret hvad krokodille mønsteret er i hækle-verdenen.

I´ve borrowed this picture from a nice girl who also blogs. She illustrates nicely the crocodile pattern in the world of crochet.
Thank You Catherine Hirst from England :)
(I hope it is okay)



onsdag den 26. december 2012

Yaiiiiiii.... så fik jeg min nye overlocker :)


Efter flere dages overvejelse - frem og tilbage - putten i vognen og sat tilbage .. besluttede jeg mig endelig !!!

Jeg fik penge i julegave - helt nøjagtig 700 kr - så jeg skulle kun lægge en lille "klat" til selv - så derfor blev det nu alvor. Tilbuddet var jo ret godt - 999 kr for en overlocker i Aldi. Måske ikke den allerbedste kvalitet - taget andre store mærker i betragtning (.. og dog - det må jo komme an på en prøve). 

Jeg synes bare at jeg måtte eje denne maskine så mit sy-rum blev komplet. Jeg havde en gang en Brother - men var så dum at sælge den ( pga pengemangel) og aldrig har jeg fortrudt noget mere. (Jo måske nogle få mere alvorlige ting). Så nu skal jeg i gang med det helt store projekt syværelse. Jeg har i forvejen denne broderimaskine 


Bernina Artista - der desværre har stået stille i nogle år. Nu er det tiden til at gå i gang igen. Jeg har pladsen - og tiden til det og er forarget over at jeg ikke er kommet i sving noget før.

Jeg er da en heldig kartoffel synes jeg selv :D 

Så nu må jeg se om jeg kan huske alle de ting jeg en gang kunne - ellers må jeg ud og søge "hjælp" :)  Godt biblioteket har aftenåbent her næsten lige ved siden af mig :)

Glædelig bag-jul og kommende godt nyt år 



Det var den jul


Så blev juleaften overstået - stressen har lagt sig lidt igen og pungen er en hel del gram tyndere. Dette kan dog ikke siges om mig desværre. Jeg har vist (igen i år) forædt mig i ris a la mande som er årets højdepunkt for mig. Min mors hjemmelavede er bare toppen. The one and only !
Vi holdt to juleaftener i vores familie. Jeg er alene med mine 3 børn. Er selv skilsmissebarn - dog heldigvis uden alle de kontroverser og konflikter mange andre skilsmissebørn har gennemgået i deres liv. Derfor er det absolut intet problem for mig - slet ikke nu hvor jeg er en voksen kvinde med næsten voksne børn.
D. 23. holdte vi en lille-jul med min far hvor vi lavede en lækker andesteg - kartofler - brunede kartofler og rødkål. Desserten var en nyt tiltag hos min far - i stedet for ris a la manden - nemlig en gelé rand med jordbær og mandariner og flødeskum på toppen (med et snert af lakrids i). MUMS for en lækker bidsken da :) Et super dejligt frisk pust til en ellers "tung" aftensmad.
Gaverne blev udvekslet :) Fantasien var ikke udfordret til det ypperste i år - men tanken er jo den vigtigste :) Vi (mine børn og jeg) fik pengegaver (weeee vi skal ud at shoppe) og vi havde i fællesskab lavet en lækker kurv med chokolade - kaffe - honningøl og lidt andet forskelligt. Det var en super dejligt eftermiddag/aften i selskab med min elskede daddy <3

Den 24. december holdte vi sammen med min mor og hendes mand :) De havde sølvbryllup i sommer hvor min datter bagte en vidunderlig og super flot kage - mspuur.blogspot.dk 
Hos min mor og hendes mand var der "lagt i ovnen" til en dejlig aften allerede ved ankomsten om eftermiddagen kl 15. Kaffen var klar og vi hyggede lidt. Maden var sat i ovnen og træet stod klar til at børnene skulle pynte det :) Levende lys blev sat på med Georg Jensen holderne - og træet blev pyntet med Georg Jensen ornamenter m.m.
Her byttede vi så lidt om på de ellers traditionelle metoder. Vi spiste den over lækre andesteg med alt tilbehør og blev så enige om at der skulle rafles inden vi spiste dessert :) som sagt så gjort og det blev temmelig fornøjeligt :) 
Da enkelte gaver skulle nå at kunne nydes inden det blev for sent - blev vi da enige om at julegaverne også sagtens kunne pakkes op inden desserten. Maverne var fyldte til bristepunktet og derfor kunne vi sagtens vente.
Så ... gave uddelingen gik i gang :) 
WOW et gaveflor :) Vi lagde ud med at give min søn på 10 år et spil. Jeg havde købt et PS3 spil og pakket ind i en kasse for at camouflere lidt. Han blev mærkelig i ansigtet da han jo ikke har en Playstation 3. Jeg måtte ( i mit moderlige ansigts sved) lyve så kraftigt at jeg næsten selv blev overbevist - og prøve at overbevise ham om at det var en fejl og at jeg troede det var et computerspil. Skuffelsen var tydeligt at se. Så måtte jeg jo kompensere lidt og give ham en ny gave - hvor jeg samtidig lover ham at jeg nok skal bytte det spil til et pc-spil. Jeg henter den nye gave (som er fra os alle sammen) og beder ham pakke den op i stedet. Det er naturligvis en Playstation 3 som jo har stået øverst på ønskelisten i rigtig rigtig lang tid :) Glæden var nu så stor at han blev fuldstændig mundlam - og selvfølgelig også tilgav sin mor for den lille nød-løgn :D 
Resten af aftenen nød vi og vi fik de skønneste gaver alle sammen. Pengegaver - JEG FIK EN BILLET TIL KIM LARSEN KONCERTEN I NYKØBING F. D. 14. MARTS 2013 !!!!!! med en spisning forinden koncerten af min datter . Jeg fik skønne POUL PAVA opbevaringsglas og super flotte GLASSTAGER af min store søn - jeg fik fyrfadstager og duftlys af min yngste søn :) Pengegaver af min mor og hendes mand :) Jeg tror simpelthen at jeg må ud at købe den overlocker jeg har ønsket mig længe :)
Alt i alt en dejlig jul (igen) i år :) så står nytåret for døren ...........

Jeg glæder mig meget til at se hvad det nye år vil bringe mig/os .... måske et lidt bedre helbred og lidt flere oplevelser <3





Rigtig glædelig 2. juledag fra mig 

torsdag den 20. december 2012

Min aften tur på biblioteket

Jeg indrømmer det blankt - jeg har ikke været den mest besøgende på bibliotekerne i mit nærområde - desværre - for der er jo et slaraffenland at lækre bøger man absolut bare MÅ låne og kigge i - og jo også gerne lade sig inspirere (det er vel hele pointen med det). 

Derfor tog jeg mod til mig her til aften. Gik på biblioteket og fik lavet mig en adgangskode således at jeg kan besøge biblioteket uanset om der er åbent eller ej. Det vil sige at vores lokale bibliotek har åbent for alle besøgende med en adgangskode indtil kl 22 om aftenen. Det er jo service til borgerne må man sige. I hvert fald i min verden. Det er sjovt at opleve den slags når man ikke har været den store bog-forbruger. Det har jeg nu tænkt mig at lave om på. Oven i købet er deres service så fin at jeg 2 dage før afleveringsdatoen får en sms så jeg ikke glemmer det og evt. får en bøde for min forglemmelse. Jamen det er da bare herligt :) 

Så jooo jeg gik da lige amok i håndarbejdshylderne .. synes virkelig jeg trænger til at være lidt mere kreativ i de kommende måneder og måske få kreeret et eller andet jeg kan sælge på mine loppemarkeder til sommer når der kører tusindvis af turister lige forbi min bopæl. Jeg bor 50 meter fra landevejen fra Gedser hvor færgetrafikken jo drøner forbi hver 2. time hele døgnet rundt.

Her er hvad jeg så lånte i min iver i dag :










Lad dig endelig inspirere og brug gerne bibliotekerne - der er guld på deres hylder <3

En tur på julemarked med X-it Foreningen og Genbrugsbørsen

I weekenderne d. 8. + 9. og 15. + 16. december 2012 har jeg deltaget i X-it foreningens julemarked i deres kommende nye lokaler til forretning nummer 2 i Nykøbing F.

At møde så mange nye dejlige mennesker har fået en stor plads i mit hjerte og jeg håber jeg kan få lov til at deltage i deres kommende arrangementer og måske række en hjælpende hånd i deres genbrugsforretning en dag. 

Jeg lægger her nogle stemningsbilleder ind fra weekenderne så man kan se hvor hyggeligt det var. 

Skulle nogle af jer - der måske læser dette - være interesseret i at høre mere om X-it foreningen og deres gøren og laden - så tøv ikke med at kontakte dem på facebook 

http://www.facebook.com/xit.foreningen?fref=ts

Jeg ved at de har hårdt brug for frivillig hjælp og ligeledes har de brug for en masse ting de kan sælge i deres butik.












tirsdag den 4. december 2012


Her er årets første juledekoration jeg har fået af min søn Sander Spuur Hothershøj 10 år - stolt kom han hjem fra jule tam-tam og forærede mig denne. Søndag d. 2. december var jo så 1. søndag i advent og jeg tændte lyset for første gang. Det er jul .. det er smukt og det er hygge :)

Nu er det endelig jul igen....

Som inkarneret Kim Larsen fan bliver jeg simpelthen nødt til at dele denne video med jer derude. Denne sang er indbegrebet af at min jul er startet. Sådan har jeg det hvert år - og igen i år har den kære Hr. Larsen sunget min jul i gang :)

Den 14. marts 2013 afholder han en koncert i Nykøbing F. og tro mig om ikke jeg nok skal komme ud og høre ham live endnu en gang :)

Glædelig jul til jer .... så blev det jul endnu en gang 



mandag den 3. december 2012

Mig som ikke-ryger

Som ikke ryger nu på 18. måned må jeg sige at det nok er den bedste beslutning jeg har taget i rigtig mange år.

I maj måned 2011 var jeg løbet tør for cigaretter. Min (kloge) datter ville hente hvad som helst til sin mor - men ikke cigaretter. Hun er 20 år (nu næsten 21). Hun ville ikke være delagtig i min alt for tidlige død af cigaretterne.. kloge kloge datter min <3

Jeg havde derfor kun et valg - det var at tage mine e-cigaretter i brug som jeg havde fået via et firma der tidligere gerne ville bruge mig som ambassadør. Så jeg måtte ryge på damp i stedet for. 

Dette har jeg dog aldrig fortrudt - og har nu dampet i 18 måneder. Jeg holdt dog en pause og røg (desværre) rigtige cigaretter i en periode på godt og vel 2 måneder. Lidt et eksperiment for at se om det havde indflydelse på min sygdom. Jeg mærkede (ambivalent følelse) en lille forbedring - men tog dog alligevel beslutningen om at gå tilbage til min damp igen. Jeg vil helst ikke lide af flere sygdomme end højest nødvendigt... vel?!

Jeg synes dog at de originale E-cigaretter er en smule maskuline - men da jeg for nylig opdagede en "kollega" som oven i købet bor i samme by - sælge nogle nye smarte og feminint designede E-cigaretter var jeg jo ikke længe om at få investeret i sådan en smuk sag. Hvis man kan kalde en E-cigaret for en smuk sag - men bedøm selv her:


Den har et smukt designet batteri med pastelfarver og jeg bliver altså kigget efter når jeg - som den eneste på en restaurant - sidder og damper .. for det må jeg nemlig gerne :) Jeg vælger at tro at folk synes at "den er da egentlig ret smart" :) Det synes jeg da selv - når nu jeg skal sidde med en E-cigaret .. så må det da gerne være lidt feminint at se på .... næsten som de gamle cigaret rør i 1920´erne og 1930´erne :)