lørdag den 27. april 2013

YAIIIIIIIIIIII........









HURRRAAAAA... SÅ NÅEDE JEG DET OGSÅ :)

Jeg er så glad :) jeg nåede nu de berømte 10.000 sidevisninger .. halleluja hvor skønt :) Jeg havde aldrig drømt om at jeg skulle blive SÅ glad for min blog, men det er jeg faktisk gået hen og blevet.

TUSIND TUSIND TUSIND tak til alle jer derude der har klikket jer vej ind til mig :) Jeg håber at I har hygget jer lidt med at kigge på mine indlæg og måske er blevet lidt inspireret undervejs i forløbet. Jeg satser på at skrive om lidt af hvert - men hæklingen er jo min lidenskab og vil jo nok også være det der dominerer min blog primært. 



 Jeg vil dog stadig gerne slå et slag for min julehjælp-indsamling som også har stor betydning for mig og jeg er stolt af at så mange allerede har klikket sig vej ind til min facebook side og har tilkendegivet at de gerne vil være med i donationen af en eller flere gaver eller andet kreativt til fremstilling af gaver. Og ikke mindst - så vil jeg også takke for alle de gaver jeg allerede HAR modtaget fra jer derude. Skønne vidunderlige ting som er hjemmelavet/håndlavet og skal bruges til vidunderskønne julegaver til julen 2013.

Er du blevet nysgerrig så kan du se mere ved at klikke på fanen øverst på siden hvor der står julehjælp - en fremstrakt hånd i 2013.

Jeg har ligeledet lavet en facebook side der er koblet sammen med bloggen her - og i den forbindelse kan du deltage i min give away som du finder lige her  .




TUSIND TUSIND MILLIONER MILLIARDER MANGE TAK til ALLE der har været forbi her - og på forhånd tak til alle jer derude der kommer igen eller kommer for første gang og snuser til min blog.

Jeg håber at jeg inden så længe kan starte med små video hilsner eller hæklevideoer - nu skal jeg lige beslutte mig for hvad det skal være - måske har du en kommentar til det ???

Jeg elsker kommentarer så du må da rigtig gerne lægge en lille hilsen med ris, ros, besked, ønske eller andet der lige falder dig ind :)

Jaaaa jeg er så gla´i dag :D :D :D

Mon ikke der er en lille 10000 sidevisningers-give away lige om hjørnet ?????

torsdag den 25. april 2013

Så kom der lidt nyt garn hjem ...




Ja der skal prøves lidt af hvert .. men det er lidt en afhængighed der er svær at komme af med igen når man først har fået den. Det er jo lidt som en kæmpe bolchebutik .. alle de lækre farver og stiler og alt det man simpelthen bare er nødt til at få og prøve.







Dette garn som du ser herunder er tyndt hæklegarn i merceriseret bomuld. Det er beregnet til en lille hæklenål ca str 1,25 mm og du kan finde det på tilbud lige HER

Det er utrolig flot at hækle med hvis du er til "småtteri" - det er min datter der tog udfordringen op og ville prøve. Så hvis du vil læse mere om dette garn så kan du kigge på hendes blog lige HER





Dette her under er mine køb - jeg er til det lidt mere voluminøse garn - altså det der fylder lidt og hvor det ikke tager en krig at blive færdig med et projekt. Jeg har nemlig en idé om at jeg skal hækle mig en sommerbluse som Clare - aka Bobwilson123 har lavet og naturligvis også har lavet video instruktion med og den ligger på YouTube - se linket under blusen længere nede.

 Dette garn skulle gerne blive til denne     lækre sommerbluse : 
 
se video og instruktion her: http://www.youtube.com/watch?v=tDZl1DiwqEc

 Disse to slags har jeg ikke besluttet mig for endnu hvad der skal blive af dem - men elsker bare farverne, så der skal nok komme noget lækkert ud af det. Der er i hver pakke 8 nøgler a 50 gram og pakken koster 74,19 kr  eller 9,27 kr pr nøgle. Garnet er 50% bomuld og 50% acryl. Jeg elsker at hækle med dette garn da det føles og opfører sig som bomuld men holder elasticiteten og farven rigtig godt på grund af acrylen. Så alt i alt en win-win og vil du gerne købe nøjagtig det samme så skal du bare klikke lige HER og vælge din farve :) Der er rigtig mange farver at vælge mellem - også de mere skarpe og klare.

 Hvis du har lavet noget kreativt af garnet fra min side må du meget gerne sende mig et billede - eller flere - og så vil jeg dele det på min blog som så også deles videre på min facebook side som du kan følge HER. Den skal du bare "like" og så kan du deltage i min give away som du finder HER



Her under er så nogle af mine forhåbentlig kommende projekter - det er billeder jeg har fundet rundt omkring på nettet på diverse blogs og jeg håber at jeg kan få lavet bare en af tingene .. men man bliver jo så inspireret når man kigger rundt ... ikke? :)






onsdag den 24. april 2013

Døllefjelde Musse Marked 2013


Jeg vil da gerne lige slå et slag for vores lokale KÆMPE marked nede på Lolland. Døllefjelde Musse marked.  For Døllefjelde Musse ligger på Lolland tæt ved Sakskøbing og Nysted. 
En årlig tilbagevendende begivenhed der tiltrækker folk fra hele landet. Jeg tror ikke det er overdrevet når jeg siger (!) at det er et af Danmarks største markeder. Rekordstore besøgstal - og hundredevis af stande med al mulig og umulig guf og godter. Kram og kræs, gods og guld, stil og stof, lort og lagkage, sjov og skæg, ja alt hvad du kan tænke dig når du søger en underholdende dag eller aften. Kæmpe boder med Danmarks største pølser - en af de årlige tilbagevendende begivenheder (det at spise sådan en kæmpe) som man absolut må prøve - men som aldrig helt lykkes. 
Tivoliland sørger for underholdning i form af radiobiler, lykkehjul, luftpuder, karruseller osv osv. Alt det som der bare SKAL være på sådan et kæmpe marked.

Der ud over er der jo den musikalske underholdning der absolut heller ikke står tilbage for nogen eller noget. 

Infernal
Dodo & the Dodos
Sussi & Leo
På Slaget 12
Discofil
Alphabeat

Jo jo - her er ikke sparet på noget og jeg tror nok at "vi" fra 80´erne vil prise disse musiske indslag <3

Skulle du være blevet nysgerrig og ønsker at se og høre mere om dette kæmpe underholdningsindslag i St. Bededagsferien - kan du se meget mere om selve arrangementet og de forskellige indslag ved at klikker lige HER

Jeg skal i hvert fald en tur til Lolland og tjekke musikken ud - og drømme mig tilbage til de glade 80´ere :) 

Ses vi????




jeg har ikke rigtig noget at sige ... men .....

Jeg har fået ny telefon ..weeee... Samsung Galaxy S3 4G - suveræn telefon og suverænt kamera

 Min nye gadget .. en omgangstæller til fingeren 

 min omgangstæller, samt 3 nye Red Heart hæklenåle fra www.spuurspot.yarnshopping.com

 Baby acryl i lækker farve der mixer af sig selv - selvfølgelig fra www.spuurspot.yarnshopping.com

 Der blev lige hæklet et par NEMME sutsko - hurtigt lavet og super enkelt mønster ... skal nok lægge en guide ind en af dagene 

 Omgangstælleren .. er dejligt lille "instrument" til strikkeren og hækleren 

En lille foto-update over hvad der sker .. og snart kommer der ny pakke med garn ( i morgen d. 25. april). Det er altid så spændende at få nyt garn .. lidt ligesom juleaften :)



onsdag den 17. april 2013

Give Away modtaget med posten


 Jeg var jo super heldig ja jeg var !!!!!!!

På denne blog  var jeg jo super heldig at vinde en lækker give away :) Et par skønne øreringe lavet i Friendly Plastic. Et materiale der er super lækkert - nemt at arbejde med og ligner en hel million. Der findes mange forskellige mønstre og farver og man kan arbejde med det og selv kreere sine egne unikke smykker.

Disse øreringe er fra Barbara Lees kollektion og du bør absolut kigge mere på hendes side her www.lees.dk eller her www.lees.dk/online  hvor du har mulighed for at tilmelde dig onlinekurser.

En helt ny verden af kreativitet har åbnet sig og mulighederne er utallige. Lækre gave idéer og materialer som selv børnene også kan være med til at "lege" med.

Jeg glæder mig meget til at bære mine unikke øreringe og måske du også kunne tænke dig et par? Skynd dig ind og se hvad der byder sig :)

Hav en skøn dag og har du lyst - så læg da gerne en kommentar <3

Alt det der med garn



Alt det der med forskelligt garn kan godt være lidt af en jungle at finde rundt i. Især hvis man er nybegynder ind i hæklingens eller strikningens verden, eller for den sags skyld alt andet hvor man bruger garn.
Jeg selv har trådt mine første skridt efter temmelig mange års pause eller hvad man skal kalde det efter at man i sin barndom lige lærte de grundlæggende teknikker og så aldrig kom videre der fra.
Min fascination af hækling kom pludselig som lyn fra en klar himmel og jeg fik hurtigt hevet min datter med på bølgen. Jeg hoppede straks på YouTube (selvfølgelig) og fandt ud af at de danske hækle-videoer ikke var henvendt til mig - men der i mod var de amerikanske og australske videoer lige min smag. Især en enkelt kvinde har fanget mit hjerte og hun hedder Clare. Jeg har skrevet om hende tidligere og jeg har fået tilladelse til at oversætte hendes opskrifter til dansk så længe jeg naturligvis linker direkte til hendes hjemmesider og/eller videoer.
Der bruges i disse videoer ofte beskrivelse af hvilket slags garn der hækles med og hvilken slags hæklenål m.m. De amerikanske beskrivelser af garn kan godt, på mig i hvert fald, virke forvirrende i forhold til hvad man læser på de danske banderoler omkring garnet i vores butikker i Danmark. 
Hvordan finder man ud af hvad man skal bruge og hvad der er bedst til det man nu gerne vil hækle eller strikke ??? 
Ja jeg må prøve mig frem. Det var min mulighed. Selvfølgelig er nogle ting enkelte nok at finde ud af - selv for en nybegynder - men det er naturligvis ikke alle der bare kan finde ud af hvad man skal bruge og hvad man ikke skal bruge.

Jeg har fundet nogle beskrivelser af garn som jeg gerne vil dele med jer derude. Måske kan bare én af jer bruge det til noget, og så er min mission fuldført.

De oplysninger jeg har fundet handler om garntyperne og hvad de kan/bruges til. 
Min anbefaling er at rådføre dig med en som har med garn at gøre, spørge i din garnbutik, spørge veninder der også har hæklet eller strikket i mange år, lån bøger på biblioteket. Det kan godt betale sig så man ikke får spildt penge på garn man så ikke får brugt.

Noget af dette som du læser her er min/mine egne meninger og oplevelser. Andet er dokumenterede oplysninger fra pålidelig kilde. Jeg ville aldrig bare finde på noget som jeg ikke havde hold i.

Er du begynder ??? 

Så prøv at købe dig et nøgle bomuldsgarn eller et nøgle acrylgarn og forsøg dig lidt frem indtil du kan de mest basale teknikker. 

På Facebook findes der efterhånden adskillige grupper du kan melde dig ind i og få hjælp af medsøstre der har erfaring på både det ene og det andet område. Mangler du hjælp til en opskrift eller til hvilket garn du skal bruge, så sidder der altid en derude der kan og vil hjælpe. Det er et forum hvor man deler sin passion og det har stor betydning når man står alene med sin nylig fundne hobby. Har man endelig fundet sig en passion skal man sørme da også holde den i live og gerne udvikle den med tiden. 
Hvad du så ellers har lyst til at hækle hen ad vejen - eller for den sags skyld strikke - så skal du nok finde din "hylde". Giv dig god tid og udforsk forskellige sider på internettet, i bøger, blade osv. 

  1. Alpakagarn er spundet af sydamerikanske lamaers uld. Alpakagarn er meget blødt og varmt.
  2. Angoragarn er spundet af uld fra angorakaniner. angorakaninen stammer formenglig fra ankara i Tyrkiet. angoragarn er meget dunet, blødt og særdeles varmt. Da det er kortfibret og filter meget let, skal det vaskes uhyre forsigtigt i koldt vand.
  3. Blandingsgarn er mest bestående af flere slags fibre. F.eks. kan sokkegarn bestå af 80% uld og 20 % nylon. En anden almindelig blandingstype er 50% bomuld og 50% acryl. Den føles som bomuld, men farven og elastisiteten bibeholdes pga. akrylen.
  4. Bomuldsgarn er garn spundet af plantefibre fra bomuldsplantens frøkapsler. Bomuldsgarn er meget anvendeligt, især til sommerbluser.
  5. Bouclégarn er garn der er spundet, så der er små løkker eller krøller i selve garnet.
  6. Chenillegarn har luv som velour. Det kan være spundet af bomuld, silke eller kunstige fibre.
  7. Denimgarn er bomuldsgarn der er indigofarvet. I vask falmer denim smukt, og det bør vaskes for sig eller sammen med andet denim, da det afgiver farve.
  8. Effektgarn Hver sæson har sine effektgarner. Det er afvekslende at arbejde med disse garner, og resultaterne kan blive både festlige og spændende. Effektgarner er tit dyre, men man kan - som navnet antyder - nøjes med at bruge dem som effekt. Ofte er blot en enkelt pind nok til at give en spændende virkning. Effektgarner kan indeholde mange forskellige materialer, f.eks. polyester, nylon, papir og lyrex, foruden uld, bomuld og andre mere almindelige ingredienser.
  9. Flamégarn er garn, spundet af en ujævn uld- eller bomuldstråd og en eller flere tynde hårdt tvundne tråde. Strikkede eller hæklede arbejder af flamé får en ujævn og levende flade.
  10. Frottégarn er garn overvejende bestående af bomuld. Garnet er spundet af bomuld. Garnet er spundet så det kommer til at ligne et frottéhåndklæde, når det er strikket. 


Det var så lige første fase. Hvis du ikke har lagt mærke til det, så er disse første 10 slags garn efter alfabetisk orden - så vi er altså nået til F i alfabetet. 

Mere følger senere. Jeg tror denne "smøre" her var nok for denne omgang hvis du skal orke at læse det hele gennem. 

Tak fordi du læse med så langt - og jeg vil da blive glad for bemærkninger, kommentarer, ris og ros eller bare et lille "hej" :)

Glædelig hækling <3

mandag den 15. april 2013

En lille ny ting kom til verden


Denne skønne trøje/kjole er lavet af 100% Super Baby Acryl og passer en størrelse 2 år.

Garnet er købt på min side :


og koster den simple pris af 44,28 kr for 4 x 100 gram 

kom direkte til garnet her  

og se de mange farver det findes i.

Denne kjole er hæklet i dobbelt garn - derfor den store størrelse. Hækles den i enkelt tråd vil den svare til baby cirka størrelse 3-6 mdr.

Husk der er gode TIRSDAGS TILBUD på siden - så gå ikke glip af chancen for et godt køb.



SÅÅÅÅ ER DER GIVE AWAY !!!!!!!!!


Her ser du et super lækkert produkt.

Shangri La Aromaterapi 
om produktet skrives:

ANVENDELSE:
Brusebad: Her anvendes Aromaterapi på en svamp. Brug kun den mængde der svarer til omkredsen af en 25 øre. Ønskes større virkning, bør brusebadet forlængges, således optagelsen af duftene bliver så virksomt som muligt. 
Karbad: Her anvendes ½ spiseskefuld Aromaterapi. Aromaterapien bør kommes i badekarret FØR vandet, for at opnå tilstrækkelig skum. 
Dampinhalation: Lidt Aromaterapi kom
mes i en skål med varmt vand. Hovedet dækkes med et håndklæde, og der inhaleres mellem 1 - 5 minutter.

ASTMATIKER BØR IKKE ANVENDE DENNE METODE.
Shangri-Las Aromaterapi indeholder udelukkende ægte æteriske olier.

Anvendes ved træthed, manglende energi og glæde. Manglende koncentration, når man er slap, energiforladt, mentalt, eller fysisk træt.

Pris : 118 kroner for 200 ml
(denne give away er IKKE sponsoreret)
Vil du vinde denne lækre lille sag ???


Jeg har netop oprettet en facebook side for at koble bloggen sammen med facebook. Dette vil måske hjælpe med at få flere læsere og flere vil få tilgang til mine indlæg.

1) Nu mangler jeg naturligvis nogle "likere" så derfor skal du like min nye side her 

2) Skriv en kommentar her på bloggen og husk at skrive din mail adresse så jeg kan få fat i dig.

Give away´en bliver udtrukket ved 50 likes på Facebook - så husk at dele den på din side.



søndag den 14. april 2013

torsdag den 11. april 2013

SIDSTE CHANCE - Konkurrence hos KRANZ & ZIEGLER


************ OBS OBS - KONKURRENCEN ER SLUT **********************



SKYND DIG - SKYND DIG - SKYND DIG - SKYND DIG 


Jeg har lige deltaget i Kranz & Zieglers konkurrence og ønsker da naturligvis at vinde. Jeg har valgt et par af de guldbelagte 3-i-1 margueritsmykke som ses på banneren herover. 

Hvis du vil deltage skal du skynde dig - det er lige ved at være sidste udkald. Vinderen får besked 12. april 2013.

Ja indrømmet - jeg er vild med Kranz & Zieglers smykker og deres fornemme måde at sammensætte super fede reklamer med "vores" alle sammens Medina :)

(Dette indlæg er ikke sponsoreret men udelukkende sat på fordi jeg elsker deres smykker)


God fornøjelse og held og lykke (selvom jeg selvfølgelig ønsker selv at vinde) 



tirsdag den 9. april 2013

jeg vil da rigtig gerne vinde .....

På Sofies blog her har jeg deltaget i denne over lækre konkurrence og vil jo også rigtig gerne vinde :) Hvad synes I om min collage her med over skønne varer fra Magasin.dk ?
my wishes for today