onsdag den 12. februar 2014

Så kom dagen vi har ventet på

Dagen i dag d. 12. februar 2014 er en dag jeg sent vil glemme.

Dagen i dag skulle være den dag hvor min datter med to store pakkede kufferter og en rygsæk på ryggen tog afsted på sit livs rejse mod Vietnam.
Vi har været spændte og muntre omkring den kæmpe oplevelse der skulle komme for dagen i dag. Der har også været timer og minutter hvor tvivlen har været oppe og vende. Et kæmpe skridt for min datter Michelle i en alder af 22 år. Vi har altid været meget tæt knyttede da vores familie er meget begrænset. I den forbindelse har vi naturligvis også delt alt - både godt og mindre godt gennem livet.
Min datter har været der for mig gennem mine svære stunder med smerter og dage hvor jeg ikke er mobil fysisk. Hun har altid stået parat til at hjælpe og har brugt sig selv nok mere end hun burde og skulle.
Nu fik hun muligheden via en veninde at komme væk fra Danmark. Komme væk fra nogle øv-oplevelser i familien. Komme væk fra den byrde som hun bærer rundt på der indeholder samvittighed og ønsket om at behage og være der for sin mor konstant.
Jeg har selv skubbet bag på for at opmuntre hende og få hende overbevist om at det var den helt rigtige beslutning. Hun skal ud og opleve verden. Se det nye. Være fri og uafhængig. Og det var så i dag det skulle ske.


Her sidder vi i toget meget tidligt i morges .. 5.44 fra Nykøbing F. og spiser morgenmad og drikker cappucino. De sidste status opdateringer skulle lige afsted til Facebook.


Morgenen gik fint og vi nåede alt hvad vi skulle. Men nervøsiteten var at spore på Michelle allerede for et par dage siden. Det - tanken om at skulle flyve - var overvældende. Skrækken og angsten fyldte meget i hende. Nervøsiteten om hun nu kunne finde ud af det når hun skulle mellemlande i Frankfurt. Finde den rigtige terminal. Komme med det rigtige fly. Den lange flyvetur på ialt 15 timer. Så da vi lander i Kastrup Lufthavn i morges kl. 7.45 var Michelle dårlig. Utilpas. Meget varm i kinderne og måtte på toilettet et par gange. Angsten havde meldt sit indtog. Så jeg måtte være stærk og berolige hende. Hun tog også hanke i sig selv og tog sig selv i nakken. Men svært - det var det godt nok. Hun skal være væk i 6-12 måneder hvis tingene går efter plan og ønske.
Man kan jo aldrig vide hvad der sker derude. Går det godt? Er det som hun ønskede det? Kan hun lide at være der? Bliver savnet for stort? Alle de mange ting der sker i et følelses register spiller jo ind for hvert enkelt menneske.

Jeg ønsker og håber at Michelle får sit livs oplevelse. Får oplevet så mange fantastiske ting. Får set de smukkeste steder. Får oplevet friheden og en ny verden og en ny kultur.

Her er lige et par billeder hun sendte på mobilen efter hun havde fløjet den første tur fra Kastrup til Frankfurt. Jeg fortalte hende at det smukke hun skulle være opmærksom på var når man fløj oppe over skyerne. Hun var heldig at få en plads ved vinduet så hun kunne fotografere det.




Michelles veninde og venindens kæreste står klar og henter hende i lufthavnen når hun lander. En stor familie står klar og venter på hende og glæder sig til at møde hende.
Så uanset om turen varer en måned - 3 måneder - 6 eller 12 eller måske endda flere - så er det bare en oplevelse hun kan bruge resten af sit liv.

Hvis du vil følge med i Michelles liv i Vietnam så kan du klikke over på hendes blog som hun har lavet præcis til dette formål - og du kan følge hende på hendes youtube kanal hvor hun vil dele videoer.



Lov mig at du lægger en sød kommentar når du har læst eller set en video. En respons på at du har set det hun deler og jeg ved det varmer hendes hjerte rigtig meget. 

Langt indlæg som fylder meget i mit hjerte her. Jeg skal undvære min datter i meget lang tid og det kan mærkes. Især når man har været enlig mor i så mange år som jeg har. Så knytter man sig tæt. 
Jeg bruger nok dette - at skrive på bloggen her - som en form for terapi. Det håber jeg I vil dele med mig og støtte op om. Det er også meget stort for mig at hun har taget det skridt at tage afsted og bo 12.000 km væk fra mor. Vi kan ikke bare lige...... !!! - så hjælp og støt og bak op hvis du har lyst <3 

Tak fordi du læste med så langt her - det gør mig glad.


mandag den 3. februar 2014

Glæde og angst på samme tid


Kan man andet end at komme med et dybt suk ????? Så meget skønhed på én gang. Tjek lige her også :



Grunden til mine billeder her fra Vietnam er at min datter Michelle er på vej der ud d. 12. Februar 2014. 
Et kæmpe stort skridt for hende - men sørme også for mig som mor. 
Når man har været vant til at have hende lige i nærheden i 22 år og kunne snakke med hende, være med hende, trøste hende, skændes med hende, shoppe med hende, sove sammen, tage på ture, opleve sorger og glæder på alle tider af døgnet, så er det noget af en omvæltning for os alle sammen i familien. MEN for pokker hvor jeg under hende sådan en fantastisk oplevelse som vil sætte spor og glæde i hende resten af hendes liv. 
I vores familie er det kæmpe stort. Det er så stort fordi jeg aldrig selv har haft chancen for at komme ud og opleve den store verden. Derfor har jeg også skubbet på og opmuntret hende til den helt store guldmedalje så hun ikke skulle skifte mening. Det er virkelig en oplevelse for livet hun får sig der og hun har om nogen fortjent det. Hun har altid stået ved min side i tykt og tyndt. Hun har hjulpet mig i svære tider med dårligt helbred og har klaret mange af de praktiske ting for mig. Hun tager dog afsted med et gran af dårlig samvittighed over at efterlade os andre herhjemme ... MEN MEN MEN det har jeg forbudt hende at have. Det er selvfølgelig hjertevarmt at hun føler sådan - men det skal absolut ikke tage glæden fra hende nu hvor hun har købt sin billet, pakket kufferter, søgt om visum, fundet et hus i Ho Chi Minh City - også kendt som Saigon - sammen med en dansk veninde der allerede er bosat der. Jeg ved der står en hel vietnamesisk familie og tager mod min datter og vil med glæde vise hende hele landets smukkeste steder og muligheder.

Jeg kan ikke lade være med at dele nogle flere billeder - jeg er selv fuldstændig fortabt i hvor smukt der er.



Der er både luksus og primitiv levestandard men et folkefærd der absolut ikke lever efter danske normer som jantelov m.m. En kultur der burde opleves af alle verdens mennesker og derved lære at værdsætte det man har i alle henseender.

Et kig fra oven 


En kæmpe stor by 12.000 km væk fra mor .. det er altså stort. Det er modigt og det er fantastisk .. intet mindre.




Jeg er så glad på min datters vegne - og hun har i forbindelse med sin afrejse lavet en blog udelukkende til dette formål - samtidig med at hun har lavet en YouTube channel hvor hun også vil lægge videoer ind. Det er helt sikkert et par steder der er værd at følge med i. Måske for en masse andre unge mennesker der har lyst til at prøve at komme afsted til et fantastisk dejligt land. Måske til dig der undersøger mulighederne for din næste sommerferie. 


Der er mange steder at besøge når du kommer til Vietnam. Blandt andet mange flotte museer. Her er et link til en side hvor du kan finde Highlights i Vietnam - altså shopping steder, restauranter, markeder, museer, o.m.m.


Jeg vil til slut her lægge de to links til min datter Michelles blog og YouTube channel så du kan følge med i hendes rejse, oplevelser og ture.



Der står selvfølgelig ikke så meget endnu da rejsen endnu ikke er påbegyndt - men husk at klikke dig på som abonnent på YouTube så du får opdateringer om nye videoer. 

Del meget gerne dette oplæg hvis du kender nogen der kunne være interesseret i at høre mere om hvordan det er at skulle rejse, bo og leve i Vietnam.

Tak fordi du læste med - dette indlæg er et indlæg der ligger mig meget på hjerte i disse dage.



Alverdens garn lige ved hånden

Som garn entusiast kan man jo ikke lade være med at smile og gnide sig lidt i hænderne når man opdager en side med så meget fantastisk lækkert garn.


Klik på billedet - eller på dette link for at komme direkte til garnsiden:

Her finder du mærker som Karen Noe, Hanne Falkenberg, Kauni garn, Hjertegarn og mange mange flere mærker. Her er så meget at vælge mellem at det er et helt slaraffenland for alle os der elsker ordet "garn".
Garnet er inddelt i kategorier af hvert mærke - og du kan finde fotos af hver farve der er til rådighed. Ved et besøg i butikken vil du finde at der er meget mere garn end der er listet på hjemmesiden - så det er jo helt sikkert et besøg værd.

Vi ved alle - os der er kreative med garn - hvor vigtig kvaliteten er for vores færdige projekt. Derfor har vi også nogle krav til hvordan vores garn skal være og hvordan det føles og mærkes, og ikke mindst også farve og stabilitet. Det er derfor du børn vælge en side hvor du er sikker på at få en god og stabil kvalitet inden for garn.

Symaskineland.dk finder du alt hvad du har brug for, for at være kreativ. Trænger du til inspiration i hvilket garn du skal bruge, er her masser af muligheder og har du brug for strikkeopskrifter så er det også en mulighed der følger med. Det er dejligt nemt at bestille garnet og priserne står klart og tydeligt og du kan desuden betale med de mest gængse betalingskort - dejligt nemt.

Har du inspirationen til at lave moderigtigt tøj til små og store så er det her du skal finde garnet. En fantastisk kvalitet til rigtige priser - og uanset årstiden finder du altid lige det helt rigtige garn.


Rigtig god og kreativ fornøjelse